skip to main content

Křupavý průvodce Prahou. Kam pro ten nejlepší chleba z řemeslné pekárny?

1 minuta čtení

V karanténě to sice na sociálních sítích vypadalo, že domácí chléb peče celé Česko, ale po návratu k normálnímu provozu se můžeme opět soustředit na trend, který u nás začal převládat před několika lety: tedy na chléb gurmánský.

Že je křupavá kůrka a vláčná střídka takzvaný „must have“, o tom už jsme psali. Ale vzhledem k faktu, že řemeslné pekárny rostou jako houby po dešti, musí mít daný bochník ještě něco navíc, abyste se k němu – respektive do pekárny, odkud pochází – chtěli vrátit.

Nabízíme čtyři tipy na místa, která ocení nejen chleboví donchuánové. Tedy ti, kteří své zamilované pečivo střídají jako ponožky.

Etapa

O tomhle bistru v Karlíně jste už asi slyšeli. Od začátku svého otevření, které se odehrálo na začátku letošního roku, získal podnik Petra a Gábiny Ogurčákových velkou pozornost, a to především díky snídaním, které se zde podávají. Nedílnou součástí menu je i vlastnoručně pečený 100procentně celozrnný kváskový chléb. Jeho kůrka je pořádně tmavá, střídka lehce nakyslá. Bochník stojí 75 korun a objednat si ho můžete i přes e-shop pod podmínkou osobního odběru.

Kde: Urxova 6, Praha 8

Měchenická pekárna

Rodinný podnik, který pracuje pouze se surovinami od lokálních malých dodavatelů, dokáže nabídnout nejen kvalitní žitný či kvasový chléb, ale také toastový nebo podmáslový. Tradiční „Měchenický pecen“ za 77 korun slibuje, že v utěrce v chlebníku vydrží 14 dní.

Reklama

Kde: Hlavní 80, Měchenice

Le Caveau

Tato pekárna je vyhlášená svými bagetami, pro které se do poboček na náměstí Jiřího z Poděbrad a v Krymské sjíždějí foodies z celé Prahy. Možná jste netušili, že tu vyrábí také košer pečivo, pain au chocolat, kvůli kterým porušíte všechny diety světa, i tmavý, celozrnný chleba. Jmenuje se Venkovský chléb a nedávno byl obohacen ještě o variantu s červenou řepou a ořechy. Stojí 58 korun a bývá okamžitě vyprodán.

Kde: nám. Jiřího z Poděbrad 9, Praha 3 a Krymská 27, Praha 10

Kro Bakery

Kro Kitchen je populární pražské bistro, kde servírují grilovaná kuřata s takovou kůrčičkou, že se vám o ní v noci ještě bude zdát. Jejich nejnovějším počinem je pekárna Kro Bakery, kde připravují nejen kváskový chléb z neprosáté, na kameni mleté celozrnné mouky s bramborem za 115 korun, ale také bagety či koláče.

Kde: Moskevská 43, Praha 10

Reklama
Reklama