Švýcarsko je svou vynikající čokoládovou produkcí proslulé – od trojbokých tyčinek Toblerone, které najdete na letištích po celém světě, po lokálnější značky Cailler nebo Frey. Proto není překvapením, že Švýcaři sní víc čokolády na osobu než kterýkoliv jiný národ na světě. Ročně Švýcar (či Švýcarka) průměrně zkonzumuje téměř 9 kil čokolády. Sousedi z vedlejšího Německa se rovněž řadí mezi čokoholiky – jejich roční spotřeba dosahuje v průměru 7,9 kila.
Na sladké jsou trochu překvapivě i Irové, kteří jsou na třetím místě společně s Brity. Průměrně sní 7,4 kila čokolády. Zato Američané se s Evropany v čokoládové konzumaci nemohou měřit, najdeme je až na devátém místě žebříčku. Průměrný Američan sní jen kolem 4,3 kila čokolády ročně.
Grafika uvádí množství zkonzumované čokolády v librách. Jedna libra je přibližně 454 gramů.