skip to main content
Gastronomie

Úkol pro novou krev ve Four Seasons: Zařiď Praze třetí michelinskou hvězdu

4 minuty čtení

Byla to senzace, když v roce 2008 se Praha stala prvním městem bývalého východního bloku, které získalo michelinskou hvězdu. Restaurace Allegro hotelu Four Seasons si ji díky italskému šéfkuchaři Andrea Accordimu udržela tři roky. Jenže pak Accordi odešel, Allegro změnilo název i podobu a michelinská hvězda byla pryč. Nový šéfkuchař Marco Veneruso má ambici ji získat zpět.

Taktika, jak hotelovou restauraci luxusního pražského hotelu na pravém břehu Vltavy znovu dostat na špičku pražské gastronomické scény, je poměrně jednoduchá. Svěřit podnik, který se dnes jmenuje CottoCrudo někomu, kdo už jednu „michelinku” má a věřit, že ji vybojuje znovu. Když stejný plán vyšel s Accordim před čtrnácti lety, šanci má i teď.

Reklama

Sedmatřicetiletý Veneruso ale při dotazu právě na michelinskou hvězdu pro CottoCrudo mírní vášně. „Celý tým na tom musí pracovat a možná za rok a půl dva roky na ni můžeme dosáhnout,” skromně odhaduje. Dobře ví, o čem mluví, protože svého první zařazení do slavného gastronomického průvodce se na štaci v italské restauraci pekingského hotelu Bulgari dočkal po roce a půl.