Barman Pavel Tvaroh nikdy nešel s proudem. V době, kdy v New Yorku a Londýně bodovaly podniky, kde nechyběl DJ a kde se s bankovkami nad hlavou bojovalo o místo u baru, v britské metropoli otevřel bar Lounge Bohemia, který připomínal obývák s designem českého socialismu. Nabídl v něm k dokonalosti dotaženou a extrémně efektní molekulární mixologii, což ho vystřelilo mezi světovou barovou špičku.

8:15

info Foto David Turecký

Pavel Tvaroh žije v Anglii už skoro třicet let. Do Česka ale pořád pravidelně létá. Na otázku, kým se cítí být, odpovídá, že světoběžníkem, stejně jako Jára Cimrman. V Londýně osmým rokem bydlí v malém řadovém domku na severu města v rezidenční čtvrti Tufnell Park.

Aby ho zvětšil, nechal část hlavní místnosti účelně a efektně rozšířit do zahrady. Odtud každé dopoledne odjíždí směr centrum. Podle toho, jaká je právě doprava, mu cesta do baru v Great Eastern Street, která je jen kousek od finančního centra City, zabere něco mezi dvaceti minutami a hodinou.

9:00

info Foto David Turecký

Kdo chce Pavla zastihnout mimo domov i bar, jistotou je kavárna Cricks Corner, kam každé ráno chodí na kávu. Někdy si ji bere s sebou, někdy s ní zůstává a ještě hodinu řeší e-maily a telefonní hovory. „Bez ranního kafe a procházky pro něj by můj den neproběhl,“ přiznává svoji jedinou závislost.

Čtěte dál a dozvíte se:
  • Proč král molekulární mixologie přijímá rezervace jen na svém telefonu?
  • Jak může uspět barman, který je od devatenácti abstinent?
  • Komu Pavel Tvaroh zakazuje do jeho baru vstoupit?
Forbes Digital Premium