Vařit jako v Alcronu. Přirovnání, které se v českých končinách ustálilo jako synonymum pro kvalitní kuchyni. Jenže co konkrétně si pod ním vůbec představit? Přiblížil nám to současný šéfkuchař ikonického hotelu Lukáš Hlaváček, člen letošního výběru Forbes 30 pod 30 a člověk s michelinskými zkušenostmi jako u nás málokdo. Takhle vypadá jeho všední den.

8:00

Časy, kdy v brzkých ranních hodinách smažil vajíčka nebo krájel zeleninu, jsou minulostí. Pod lešením ve Štěpánské ulici, v níž se aktuálně rekonstruovaná pětihvězda nachází přes devadesát let, tak Lukáš Hlaváček prochází povětšinou krátce před osmou.

To už se snídaně v hotelové restauraci La Rotonde podávají naplno. Jeho prvním a stěžejním úkolem je kontrola den předem objednaných potravin; zdali dorazily všechny, případně v jaké kvalitě.

Chcete číst dále? S předplatným Premium od 139 Kč měsíčně můžete číst neomezeně.

Předplatit Premium