Vařit jako v Alcronu. Přirovnání, které se v českých končinách ustálilo jako synonymum pro kvalitní kuchyni. Jenže co konkrétně si pod ním vůbec představit? Přiblížil nám to současný šéfkuchař ikonického hotelu Lukáš Hlaváček, člen letošního výběru Forbes 30 pod 30 a člověk s michelinskými zkušenostmi jako u nás málokdo. Takhle vypadá jeho všední den.
8:00
Časy, kdy v brzkých ranních hodinách smažil vajíčka nebo krájel zeleninu, jsou minulostí. Pod lešením ve Štěpánské ulici, v níž se aktuálně rekonstruovaná pětihvězda nachází přes devadesát let, tak Lukáš Hlaváček prochází povětšinou krátce před osmou.
To už se snídaně v hotelové restauraci La Rotonde podávají naplno. Jeho prvním a stěžejním úkolem je kontrola den předem objednaných potravin; zdali dorazily všechny, případně v jaké kvalitě.
Forbes Digital Premium
30. 1. 20226 min
Robert Sattler
zástupce šéfredaktora Forbes.cz
Umí se nadchnout pro inspirativní a zajímavé příběhy bez ohledu na odvětví, jehož se dotýkají. Nejvíce se věnuje propojení byznysu se sportem. Vede projekty Nejlépe placení sportovci, Nejlépe placení youtubeři a streameři nebo Nejvlivnější lidé v médiích. Zodpovídá za provoz Forbes.cz.