Gala večeře, rauty, coffee breaky, svatby, flying bufet, firemní oslavy? In Catering poskytuje nevšední gastronomické zážitky na různých typech eventů už téměř tři dekády. Jak se udržet mezi desítkami konkurenčních firem poskytujících cateringové služby?

,,Nemůžete očekávat, že budete úspěšní, když inovujete služby jednou za pět let. V gastronomii to platí dvojnásob,“ říká Luděk Vocílka, šéf společnosti In Catering, která pro jednotlivé typy akcí využívá nejrůznější koncepty.

„Klienti změnili svůj přístup. Pečlivě si rozmýšlejí, jaký event, za kolik a hlavně s kým budou realizovat. Proto v oblasti cateringu nelze jet na vlně takzvané uspokojivé kvality. Musíme jít stále kupředu,“ dodává.

Podle Vocílky je dnes kvalita servírovaných pokrmů samozřejmostí. Důležité je zaujmout zajímavým způsobem servírování nebo tematickými koncepty. V In Cateringu jich mají v nabídce hned několik, jako například Wood & Eco, Street food, Eat & Play, Cubex, Ofyr Barbecue, Tasting nebo Asian Street Food.

Nechte se okouzlit uměleckým dílem

„Náš koncept Eat & Play je hravý, spontánní, netradiční. A o jeho výjimečnosti jsme se opět přesvědčili na největším eventovém festivalu EventFest, který se konal v Cubex Centrum Praha a In Catering zde byl hlavním partnerem,“ pochvaluje si ředitel Vocílka, jak jejich umělecké gastro představení zaujalo návštěvníky i konkurenční vystavovatele.

Usedněte ke stolu, představení může začít

„Naši mistři kuchaři představili dvě lákavá ‚umělecká díla‘ doslova před zraky hostů,“ popisuje nedávnou zkušenost. „Měli jsme zde dvě základny, jednu se studenou kuchyní, kde se připravoval předkrm a druhá základna představovala cukrárnu.“

Jedním z výtvorů byl francouzský větrník s Biscolata náplní, lískooříškovým krémem, malinovým coulis, zeminou z brownies, mangovým sorbetem, praskacím prachem, vanilkovým crème brûlée, lesním ovocem a živými květy.

Druhou lahůdkou byl marinovaný losos v červené řepě a ginu s kroketou z uzené makrely v petrželkovém prachu, prachem z řepy, smaženým celerem, smaženými kaparovými květy, jedlými květy, wasabi zmrzlinou a limetovým dipem.

„Zní to jako bláznivá kombinace? Možná se to na první pohled zdá, ale souhra chutí a vůní byla dokonalá,“ usmívá se šéf pražské firmy Luděk Vocílka a klienty zve k vyzkoušení cateringových služeb z dílny In Catering. Jejich samozřejmou součástí je osobní „ladění not“ s klientem, zpracování konceptu, rozpočtu, ale také ochutnávka chystaných delikates.

„Vždy klientům říkám, ať se nespokojí s běžným cateringem na běžném talíři.“