Ústřice? „Pryč s nimi! doneste nám chleba se sádlem a s cibulí!“ Chleba se sádlem a s cibulí? Ano, ano, kristepane, ano! Takhle totiž vypadá pravá snídaně šampionů. Zbyněk Frolík a Jiří Pelcl pravými šampiony bezesporu jsou. Takovými šampiony, že už si nepotřebují na nic hrát. A tohle je jejich PF 24.

Ústřice mizejí, jako by si je odliv vzal zpátky do moře, na stole je střídá echt rustikální strava. Místnost je jí provoněna tak mocně, že je rázem přebit odér bublinek ze šampaňského. „Není i to šampaňské zbytečné?“ navrhne architekt a designér Jiří Pelcl.

„Jasně, lepší by byl pořádný kafáč!“ přitaká ihned Zbyněk Frolík, zakladatel a spoluvlastník firmy Linet. Nakonec oba blahosklonně mávnou rukou, ať šampaňské zůstane. Snídaně skutečných šampionů může začít. Snídají spolu dva muži, kterým je nad sedmdesát.

Muži, jejichž příjmení začínají na P a F, což je využito v úvodu textu, a jak z jejich hovoru vyplyne, tento úvod koresponduje s přáním do nového roku, to je snad v únoru ještě patřičné. V hovoru těch dvou je tolik štěstí a vitality, že než najít lepší přání, bylo by snadnější najít rozkvetlou růži na severním pólu.

A už vůbec nejde najít lepší úvodní článek k výběru Forbesu 7 nad 70, v němž představujeme sedm osobností, které sice přesáhly sedmdesát let, ale skoro si toho ani nestačily všimnout. Nebo to tak alespoň vypadá.

Forbes Digital Premium