Je to zřejmě nejzelenější rum na planetě, protože ho přes Atlantik vozí zcela bez emisí dvě stě let stará plachetnice. Dán Bintu Singh ho prodává i v Česku, ročně jde o desítky tisíc lahví.
„Sociální média nám moc dobře nefungují, jsou moc rychlá, pozornost musíte upoutat za půl vteřiny. My potřebujeme náš příběh vyprávět pořádně,“ vykládá nad šálkem cappuccina v jedné karlínské kavárně Bintu Singh. Pár dnů nato ho v Praze čeká akce. I na ni přivezl svůj unikátní rum, který lze nejspíš označit za ten nejzelenější na světě. Přes Atlantik ho totiž přivážejí plachetnice.
Dán s indickými kořeny vsadil na to, že produkty s příběhem nejsou jen hipsterský výstřelek spotřební ekonomiky a že se na tom dá postavit byznys model. A to i s lihovinou.
V textu se dále dočtete:
- Jak funguje Singhův byznys?
- Díky čemu je tak udržitelný?
- Kdo si jeho rum kupuje nejčastěji?
- A jak si ho nejlépe vychutnat?