Bývalý filmový producent Harvey Weinstein byl odsouzen na 23 let vězení poté, co byl v únoru uznán vinným.

Soudce Weinsteina odsoudil na 20 let za znásilnění a na tři roky za sexuální nátlak. Musí se také zaregistrovat jako sexuální delikvent. Během procesu a vyhlášení rozsudku seděly všechny ženy, které svědčily proti Weinsteinovi, v první řadě.

Ze sexuálního nátlaku či znásilnění Weinsteina obvinilo více než 90 žen, většina z těchto případů je ale promlčená. Bývalý producent veškerá obvinění odmítá a trvá na tom, že poměry s ženami udržoval po vzájemném souhlasu.

Weinstein po únorovém rozsudku čelil čtyřem až 29 letům odnětí svobody, přičemž jeho právníci požádali o pětiletý trest. Jako jedno ze zdůvodnění uvedli, že odsouzený kvůli zdravotnímu stavu „nemůže jít ven bez asistence“. Pro snížení trestu také uvedli obavu, že sedmašedesátiletý Weinstein nemusí delší odnětí svobody přežít.

Bývalý producent a jeden z nejmocnějších mužů Hollywoodu byl do soudní síně přivezen na invalidním vozíku a v poutech a působil velmi sklíčeným dojmem. V uplynulých měsících podstoupil nezdařenou operaci zad a následně také srdce kvůli problémům s krevní sraženinou, kvůli diabetu má rovněž vážné problémy se zrakem.