Jaroslav Strnad ovládl na přelomu roku třebíčskou firmu Chemcomex, která je dodavatelem potrubních systémů pro jaderné elektrárny. Informace vyplývá z evidence skutečných majitelů a deníku E15, který se zprávou přišel, ji potvrdil mediální zástupce Jaroslava Strnada Andrej Čírtek. Potvrdil také ambici podílet se na nových projektech jaderné energetiky v Česku, včetně připravované dostavby Dukovan.

Stalo se tak díky nákupu 90 procent v jediném vlastníkovi Chemcomexu – společnosti Solution CS. Zbylých 10 procent pak zůstalo dosavadnímu majiteli Michalu Škutovi.

O tom, že má Strnad o Chemcomex zájem, psaly poprvé Hospodářské noviny už v roce 2017. Ty tehdy uvedly, že transakce by mohla dosahovat stovek milionů korun. Skutečná hodnota aktuální transakce ale známa není.

Jaroslav Strnad založil průmyslový holding Czechoslovak Group, který nyní vede jeho syn Michal Strnad. Jaroslav Strnad působí ve skupině CE Industries, která se kromě energetiky zabývá mimo jiné železničním průmyslem nebo odpadovým hospodářstvím.