Karlovarský hotel Thermal se v pátek po rozsáhlé rekonstrukci znovu otevře. Modernizace státního hotelu bude dál pokračovat i v dalších letech.

Hotel, jehož hlavní část rekonstrukce stála 580 milionů korun a zahrnovala výměnu technologií, zateplení, modernizaci pokojů i opravu zdevastovaného bazénu bude v provozu, v etapách pak budou pokračovat dílčí opravy.

„Máme plán pokračovat s rekonstrukcí a modernizací hotelu až do roku 2025. Další kroky, které budou následovat, je modernizace kongresových částí, které sice v minulosti prošly částečnou modernizací, ale je nutné je přizpůsobit novým technickým podmínkám. Pak plánujeme celou část za recepcí a pak nás čeká okolí, zahrady, přilehlá část kolem hotelu. To je ještě velký úkol před námi,“ popsala dnes ministryně financí Alena Schillerová.

Po 25. červnu by se měly každé dva týdny otevírat další dvě patra hotelu. Do zahájení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary na konci srpna by mělo být k dispozici už 189 pokojů, plné kapacity, tedy 273 pokojů by měl Thermal dosáhnout na podzim.

První týden v srpnu se také otevře rekonstruovaný bazén u hotelu, který prošel celkovou rekonstrukcí. Na končící rekonstrukci byly nejtěžší energetické úspory. Ve stavbě ze 70. let minulého století byla vyměněna všechna okna, plášť hotelu byl zateplen, vyměnily se téměř všechny balkony, technologie se zcela změnila, pokoje budou nově vybavené klimatizací. Celkově by tak náklady na energie měly klesnout z dosavadních 30 milionů korun na polovinu.