Letošní rok byl, alespoň co se televize týká, nabitý událostmi. A zdá se, že jeho poslední dva měsíce budou v tomhle trendu pokračovat. Připravili jsme pro vás proto seznam nejzajímavějších fantasy, sci-fi a hororových seriálů, které budou mít v následujících dvou měsících premiéru na streamovacích službách, jako je Netflix, Hulu, HBO Max, Amazon Prime nebo Disney Plus.

Navíc řada očekávaných seriálů ještě nemá definitivně stanovené datum vydání a existuje šance, že by i některé z nich mohly v následujících dvou až třech měsících spatřit světlo světa.

To platí třeba pro seriál Rod draka (prequel Hry o Trůny), třetí sezonu seriálu Banda, nový prequel Zaklínače s názvem Blood Origin nebo sérii pro fanoušky Star Wars s názvem Obi-Wan.

Podívejme se však na ty, které nás v následujících měsících čekají s jistotou:

Arcane

6. listopadu Netflix

Tato animovaná série, která se už za pár dní objeví na Netflixu, je založená na jedné z nejpopulárnějších videoher dneška League of Legends od společnosti Riot Games. Stejná společnost je zároveň i spolutvůrcem a producentem plánovaného seriálu. Plán natočit Arcane byl oznámen během oslav desetiletého výročí zmíněné hry. Navzdory jeho animované formě je seriál určený spíše pro dospělé a teenagery nežli pro děti a slibuje spoustu akce a silný vizuální zážitek.

Hit-Monkey

17. listopadu Hulu

Animovaná komiksová série Hit-Monkey od Marvelu bude ke zhlédnutí od 17. listopadu na Hulu a její hlavní postavou je, jak už název napovídá, opičí zabiják. Série byla původně zamýšlena jako součást většího celku s názvem The Offenders, tvůrci se jí nakonec rozhodli oddělit a vydat samostatně. Hlavní postavu opičího hrdiny namluvil Fred Tatasciore a svůj hlas seriálu propůjčil i Jason Sudeikis, který se představí v roli Bryce, mentora a učitele hlavního hrdiny. 

Star Trek: Discovery, 4. série

18. listopadu Paramount Plus

Star Trek: Discovery je v pořadí už sedmým seriálem ikonické sci-fi ságy. Jeho první série vyšla v roce 2017, více než padesát let po uvedení prvního dílu původního seriálu, který nadchl miliony lidí po celém světě. Jeho nejnovější inkarnace sice mnoho skalních fanoušků příliš nepotěšila, ale na druhou stranu ke kultovní sci-fi přivedla mladší publikum. V jedné z hlavních rolí září Sonequa Martin-Green, známá například ze seriálu Živí mrtví.

Kolo času

19. listopadu Amazon Prime

Velkorozpočtová adaptace knižní fantasy ságy od Roberta Jordana slibuje nevšední divácký zážitek. Celá knižní série čítá patnáct knih, poslední trojici po autorově smrti dokončil jeho americký kolega Brandon Sanderson. První řada očekávaného seriálu dějově pokryje první tři knihy celé ságy. Dá se tak očekávat, že v případě úspěchu první řady se máme v následujících letech na co těšit.

Cowboy Bebop

19. listopadu Netflix

Cowboy Bebop je jedním z nejvyhlíženějších seriálů příštího měsíce a pojí se s ním velká očekávání. Je to totiž hraná adaptace jednoho z nejoblíbenějších japonských anime v historii. Zda dokáže dostát své slavné předloze, budou diváci moci posoudit již za dva týdny.

Hellbound

19. listopadu Netflix

Nový hororový seriál Netflixu plný nadpřirozena pochází z dílny jihokorejského režiséra Yeona Sang-ho, který má na svědomí například známý filmový zombie horor Vlak do Pusanu.

Hawkeye

24. listopadu Disney Plus

Další komiksovka ze světa Marvelu. V hlavní roli Jeremy Lee Renner jako známý komiksový hrdina Hawkeye a Hailee Steinfeld jako jeho nástupkyně v kostýmu superhrdiny s lukem a šípy. Série se odehrává v předvánočním čase a je tak ideálním programem pro adventní večery.

Expanze, 6. série

10. prosince Amazon Prime

Závěrečná série amerického sci-fi seriálu bude od prosince ke zhlédnutí na Amazon Prime. Seriál je natočený na motivy knih autorské dvojice vystupující pod pseudonymem James S. a A. Corey. Odehrává se ve dvě stě let vzdálené budoucnosti, kdy se lidstvo snaží kolonizovat planety sluneční soustavy. A fanoušky sci-fi si získal především tím, jak věrně, vědecky a uvěřitelně k tématu přistupuje.

Zaklínač, 2. série

17. prosince Netflix

Z působivého traileru se zdá, že druhá série Zaklínače bude ještě o něco velkolepější, než byla ta první. Známé fantasy pochází z dílny polského spisovatele Andrzeje Sapkowského a původně mělo podobu krátkých příběhů, publikovaných v polském sci-fi a fantasy časopise Fantastyka. Hlavním tématem nadcházející řady bude rozvíjející se vztah zaklínače Geralta a jeho svěřenkyně Ciri.

The book of Boba Fett

29. prosince Disney Plus

Seriál z prostředí Hvězdných válek je jednou z několika plánovaných odnoží série Mandalorian. Jak už název napovídá, ústřední postavou seriálu je lovec odměn Boba Fett, kterého stejně jako v seriálu Mandalorian ztvárnil novozélandský herec maorského původu Temuera Morrison. Ten si ostatně v hlavním kánonu Star Wars zahrál už i roli Jango Fetta, otce postavy, kterou nyní ztvární, a v důsledku toho také všech klonových vojáků, kteří na základě jeho DNA vznikli.

Peacemaker

13. ledna HBO Max

Premiéra této televizní show je sice v plánu až na začátek příštího roku, uniknout by vám však rozhodně neměla. Americký herec John Cena, který je původním povoláním wrestler, zde opráší svou roli superhrdiny, kterému záleží na nastolení míru víc než na čemkoliv jiném. A je mu jedno, kolik mužů, žen a dětí na cestě za jeho dosažením bude muset zabít.

A na co se během sychravých podzimních dní budete dívat vy?