Novým generálním ředitelem skupiny Aures Holdings bude vedle Karolíny Topolové i dosavadní provozní ředitel Petr Vaněček. Rozšíření nejvyššího vedení je první fází organizačních změn v top managementu společnosti, které mají reagovat na její rychlý růst a expanzi. Do skupiny patří autobazary AAA Auto, Mototechna, Auto Diskont a Driverama. Společnost to oznámila 15. února v tiskové zprávě.

Aures za loňský rok prodal bezmála sto tisíc vozů a působí na šedesáti místech v pěti zemích.

„Rozšíření nejvyššího vedení společnosti je reakcí na náš růst, expanzi, digitální transformaci a ještě větší důraz na zákaznickou spokojenost. Rozhodli jsme se proto složení top managementu posílit, abychom rozvoji společnosti dali nový impulz. Budeme pokračovat i dalšími změnami v organizační struktuře společnosti, kde chceme dát větší prostor k růstu dalším top manažerům,“ uvedla Topolová.

Topolová se bude nadále věnovat strategickému řízení společnosti a jejích obchodních aktivit, řízení vztahů s investory a partnery, ESG, lidských zdrojů, zákaznického centra, marketingu, komunikace a backoffice.

Do kompetencí Vaněčka bude spadat výkonné řízení společnosti a obchodu, Mototechna Group, digitalizace, inovace, IT, data management a rozvoj pobočkové sítě. Jeho úkolem bude i pokračování geografické expanze firmy se zaměřením na rozvoj na polském trhu.

„Těším se na svoji novou roli, ve které se na nejvyšší úrovni podělím o kompetence se svojí dlouholetou kolegyní Karolínou Topolovou, se kterou nás pojí dvacet pět let úspěšné spolupráce,“ řekl Vaněček.

„Díky tomu, že část provozních manažerských kompetencí předám novému manažerskému týmu, budu se moci více soustřeďovat na zásadní rozhodnutí týkající se obchodní strategie a projekty inovací a digitalizace,“ doplnil.

Vaněček letos oslaví čtvrtstoletí svého působení ve společnosti. Podobně jako Topolová prošel ve firmě řadou pozic, v jeho případě od řízení zákaznického centra přes šéfa výkupu až k provoznímu řediteli.

V letech 2015 až 2016 působil na pozici viceprezidenta společnosti a od roku 2014 až do jmenování společným generálním ředitelem byl jejím provozním ředitelem. Je také členem představenstva.