Na webu Marcela Jinocha svítí heslo „Opustil jsem dream job v NYC, abyste i v Praze zažili Manhattan“.
Vedl barmanský tým restaurace Feroce, která byla v roce otevření vyhlášena nejlepší novou italskou restaurací na světě. Naposledy pracoval jako bar manažer v restauraci Le Pavillon světoznámého šéfkuchaře Daniela Bouluda, kterou pomáhal otevírat.
Mezi hosty patřily ty nejznámější hollywoodské tváře a významné osobnosti jako třeba Thomas Keller, Taylor Swift, Brad Pitt, Keanu Reeves či Kevin Durant. „Tommy Hilfiger byl jako Ježíšek a rozdával stodolarovky,“ vzpomíná Jinoch.
Restaurace získala michelinskou hvězdu a nejvyšší možné ocenění amerického Forbesu do roka od otevření. Přesto svůj dream job opustil a vrátil se do Prahy a rozjíždí nový projekt.
Věnoval ses barmanství už na škole?
Ne, vůbec, vystudoval jsem marketing. Pracoval jsem v marketingových agenturách, kde jsem dělal online marketing, který se tehdy rozjížděl. Potom jsem v CNC prodával reklamní prostory a vymýšlel strategie pro klienty. To jsem dělal nějakých osm let. Vůbec to nebyl nejhorší job na světě, ale nebylo tam naplnění.