Jen co se miminko narodí, nadšení rodiče jeho portrét zvěční na zářící obrazovku. S telefony a tablety pak děti vyrůstají, baví se s nimi i učí. Jaké dopady to má na vývoj mozku? A na psychické zdraví? Jakým dalším výzvám dnešní mladí čelí? Tyhle knihy vám pomůžou nahlédnout do světa, který všichni držíme v rukou.

Sandra Rendgen, Understanding the World: The Atlas of Infographics

Jak bude vypadat svět, v němž budou žít současné děti? Nakladatelství Taschen nabízí fascinující vizuální atlas, který prostřednictvím infografik vysvětluje barvitou a křehkou současnost.

Autorka Sandra Rendgen knihu rozdělila do pěti kapitol, které se zabývají životním prostředím, technologiemi, ekonomikou, společností a kulturou, a představuje nejzajímavější, nejkreativnější a nejinspirativnější způsoby vysvětlení dneška.

Publikace obsahuje více než 280 velkoformátových grafik, včetně sedmi rozkládacích příloh, jež se zaměřují na jednadvacáté století, ale i na historická mistrovská díla, která nám současnou situaci přiblíží. Dá se ze současnosti předpovídat, jak a kde budeme žít?

Audrey Watters, Teaching Machines: The History of Personalized Learning

Když si nevíte rady s jakýmkoli postupem, řešení s velkou pravděpodobností najdete na YouTube. Personalizované vzdělávací technologie, které studentovi umožňují postupovat vlastním tempem, ale nezačaly s videi na internetu.