Kandidátka Demokratické strany na prezidentku Spojených států Kamala Harris vyzvala svého republikánského soupeře Donalda Trumpa k další debatě, která by se měla konat 23. října na televizní stanici CNN. Informoval o tom v sobotu podle agentury AFP její volební tým. Trump však další debatu opět odmítl.

„Je příliš pozdě na pořádání nové debaty, hlasování již začalo,“ uvedl Trump na předvolebním shromáždění v Severní Karolíně. Podle agentury AFP tak poukazoval na začátek předčasného hlasování v některých státech USA.

„Viceprezidentka Harris je připravena znovu se utkat s Donaldem Trumpem na pódiu,“ citovala AFP ze zprávy volebního týmu Harris.

„Donald Trump by neměl mít problém s touto debatou souhlasit. Jde o stejný formát a uspořádání jako u červnové debaty na CNN, které se zúčastnil a ve které podle svých slov zvítězil,“ uvedla podle agentury Reuters šéfka kampaně Harris Jen O’Malley Dill.

Novou kandidátkou demokratů se následně stala Harris. S tou se Trump utkal v debatě tento měsíc. Podle řady médií Harris v této debatě slavila úspěch se svou strategií vyprovokovat Trumpa k rozhořčeným reakcím.

Harris ihned po ukončení přenosu navrhla další debatu, tu však její soupeř již dříve odmítl.

Minulý týden Trump na své sociální síti Truth Social uvedl, že všechny důležité otázky byly probrány v červnové debatě s Bidenem a posléze v duelu s novou soupeřkou. „Žádná třetí debata nebude!“ napsal.