V byznysu musejí mít občas tak ostré lokty, že by za to ve fotbale viděli červenou kartu a v hokeji by byli vyloučeni na deset minut plus do konce utkání. Ač se ve vrcholovém sportu čeští miliardáři fyzicky nehýbají, hýbou s ním jinak. Penězi, samozřejmě.

Fotbal

Kdysi spolu měli Daniel Křetínský a Pavel Tykač tvrdé byznysové spory. Teď pikantně soupeří na trávníku, „oblečeni“ do dresů historicky nejslavnějších a aktuálně nejlepších tuzemských klubů.

Majitel Sparty Křetínský a vlastník Slavie Tykač navíc nejsou osamocenými muži v ofsajdu. O patro níž než oni, ve druhé lize, drží Zdeněk Červenka sen Zlína o návratu mezi elitu, o nákupu Sigmy Olomouc jedná Karel Pražák.

Podnikatel Ondřej Kania se (zatím) do stovky nejbohatších nevešel, jeho Slovan Liberec by se ale rád vešel do špičky soutěže, jejímž titulárním sponzorem je sázkovka Chance, součást skupiny Tipsport miliardářů z Berouna.

Bude také zajímavé sledovat osudy Brna, Hradce Králové či Českých Budějovic, prodeje těchto klubů jsou podle všeho ve hře.

Motorsport

More than equal. Více než rovnost. Kromě velké byznysové jízdy se Karel Komárek angažuje i v jízdě formulí 1. Respektive v budoucí jízdě F1, v níž by se díky projektu, který založil a financuje s bývalým pilotem Davidem Coulthardem, mohla v šampionátu unikátně objevit žena.