Ukažte mu prázdnou garáž a on ji zaplní tím nejlepším, na co si vzpomenete. Ideálně italským. Martin Klein je ten pravý člověk, za nímž chodí čeští miliardáři, když chtějí auto, které nikdo jiný nemá.

Nenápadný bytový dům v kopci nad Zlínem nepůsobí dojmem, že by vedle osudů obyvatel za svými zdmi skrýval něco výjimečného. Vejdete dovnitř, projdete kolem poštovních schránek a po schodech sestoupáte o patro níž.

Pak už jen deaktivovat alarm a najednou stojíte v garáži, kam by se měl dostat každý Ital, který do Zlína zabloudí. V tu chvíli by pochopil, že většího fanouška své země v kraji nenajde. Nikdo jiný by totiž neměl vedle sebe zaparkováno přes čtyři desítky těch nejlepších motorek Ducati, pod plachtou několik vozů Ferrari, Lamborghini i Maserati.

A kdyby Italovi stačil dech, ještě by s majitelem garáže mohl plynně konverzovat v rodném jazyce. Madonna Mia! Garáž patří Martinu Kleinovi a to, co je uvnitř, je pouze částí jeho sbírky. Po okolí byste podobných garáží našli víc a motorek v nich napočítali k osmdesáti, aut „jen“ kolem patnácti, ale takových, která by většině z nás stačila v jediném exempláři.

A graduje to. Vrchol má přijít brzy. Možná že ve chvíli, kdy čtete tyto řádky, už ve Zlíně stojí Ferrari SF90 XX Le Mans Edition. Jde o Ferrari vyrobené v edici sto kusů, připomínající loňské vítězství automobilky z Maranella v jubilejním, stém ročníku čtyřiadvacetihodinového závodu v Le Mans. Dostat ho je jako výhra v loterii.