Dobré ráno, nebudeme to zdržovat, určitě máte plány – tak rychlý přehled zpráv a hurá na to!


Máte 1 minutu?

Dravá trojka. Alias pán Lucerny, dělostřelec a hyaluronový král. Co byste měli vědět o nováčcích mezi nejbohatšími Čechy?

In & out. Bartoš a Síkela jsou ze hry, kdo je nahradí? Premiér Petr Fiala odeslal na Pražský hrad návrh na jmenování nových ministrů – jedním z nich je rozvážný manažer z problémového kraje.

Sladké hříchy. Světové ceny potravin v září zaznamenaly nejprudší nárůst za rok a půl. A prsty v tom má cukr – a taky indická politika.


Chcete růst, ale nevíte jak. Mluvíte o digitalizaci, ale vlastně se nic neděje. Známe to. Nejste jediní. Právě schopnost do toho šlápnout odlišuje ty nejlepší od těch dobrých. Udělejte první krok a pusťte se s námi do změn, které vás skutečně posunou.


Máte 5 minut?

To je gól! Co plánuje čtvrtý nejbohatší Čech se stadionem pražské fotbalové Slavie? Zeptali jsme se ho přímo v Edenu.

… a tohle taky! Do Prahy se vracejí hokejové hvězdy. Jak to? Tajemství jejich comebacku má v rukou tajemná skupinka miliardářů z Berouna.

Tip Forbes Espressa: „Nůžky mezi velkými a malými podniky se rychle rozevírají. Menší lokální hráči začínají bohužel na konkurenci ztrácet,“ říká Štěpán Ryska, jednatel sítě Radiohouse. Co s tím? Poradí v rozhovoru s Luborem Burdou, který řídí digitální reklamu na TV Nova.


Máte 10 minut?

Et tu, Zuck? Hádejte, kdo si do CV přidal fajfku v kolonce módní návrhář. Dobře, dobře, to byste stejně neuhodli. Je to Mark Zuckerberg, proslavený svojí ultimátní inklinací k šedým tričkům – jenže ta je tatam. Tuhle sondu do jeho šatníku si dejte.

Колаборація. Všechno to začalo před dvěma lety na Designbloku. Pražské studio Ihor se spojilo s výrobcem z Kyjeva a je z toho unikátní design s nádechem aktivismu. Posuďte sami.

A k obědu dneska bude co? Zatím netušíte? Tak zkuste pastu s lahodným (ačkoli špinavým) římským tajemstvím, která je vrcholem dekadence.

Užijte si víkend!
Kristýna, Forbes