Mezi hotelem Pecr Deep a penzionem U Kapličky vznikne další projekt investora Martina Kubíka. Ten stojí za úspěšným Aparthotelem Svatý Vavřinec, který v Peci pod Sněžkou funguje od roku 2018. Svatá Barbora, jak se nový hotel jmenuje, otevře v první polovině roku 2028.

„Nemáme zrovna malé plány,“ rozesmál se Martin Kubík. Předseda představenstva developerské společnosti Fantastico s.r.o si je vědom, že pokořit hory podruhé může být náročnější, než když otevíral svůj první počin, Aparthotel Svatý Vavřinec.

„Svatá Barbora ale bude záležitost, kvůli které pojedete z Prahy či jiného místa kdekoliv jinde právě do Krkonoš,“ tvrdí podnikatel. Kromě osmdesáti apartmánů, které stojí od pěti až do dvaceti milionů korun bez DPH, a už teď si je můžete pořídit coby svou investici, tu bude totiž také obrovské wellness a zážitková restaurace.

Kromě zisků z pronájmu apartmánu o velikosti mezi čtyřiceti až padesáti metry dostanete také podíl z tržeb wellness. To bude obsahovat nejen vodní svět s bazény a brouzdališti, vířivkami a párou a saunami, ale také speciální kabiny pro ošetření.

„Je to retreat pro regeneraci, kam chci přinést také skutečnou ajurvédu. Indickou celostní medicínu, která se na západě praktikuje právě na horách. Společně se svým týmem jsem během posledních patnácti let viděl snad každé prémiové horské wellness v Evropě, a troufám si říct, že budeme umět tento servis zařídit v Česku,“ popisuje Kubík budoucí projekt Krkonošského wellness o rozloze čtyři sta metrů čtverečních.

Objednat se tam budete moci na stovku procedur, které budou probíhat celkem ve čtrnácti kabinách. K dispozici budou nejen hotelovým klientům, ale také návštěvníkům zvenku. Pro ty také bude zřízen separátní vstup.

Investici v hodnotě vyšších stovek milionů ale Martin Kubík vnímá jako bezpečnou. „Pracuje na tom identický tým jako na Svatém Vavřinci, který slaví úspěchy. Přicházíme s produktem, který je jedinečný v celorepublikovém měřítku. Znáte resorty jako Maximus, Senohraby, Svatou Kateřinu. A teď přijdeme my,“ popisuje.

Oproti výše jmenovaným projektům má ale Kubík designérské eso v rukávu. Na interiéru projektu se podílí uznávané studio FormaFatal pod vedením architektky Dagmar Štěpánové, které za resort Art Villas na Kostarice dokonce získalo mezinárodní cenu Architizer.

Design bude inspirován, jak jinak, horami a mezi použitými materiály bude sklo, dřevo a macramé. „Tato technika drhání vznikla právě na horách, pak si jí lidé zkrášlovali příbytky během minulého režimu. My ji vrátíme zpět, kam patří,“ popisuje Martin Kubík.

Stavby jako takové má ale pod taktovkou architektonické studio Ova Jiřího Opočenského a Štěpána Valoucha. „Vyhráli soutěž na projekt Svatého Vavřince, a i když byli mladí a po škole, realizaci jsme jim s důvěrou svěřili. Nyní už pokračují v práci na Svaté Barboře bez soutěže,“ vysvětluje Martin Kubík.

Komplex bude pamatovat na děti, pro které postaví několik heren, i na dospělé, kteří přijedou na teambuilding. „Ve Vavřinci jsme na to zprvu nemysleli a zasedačky jsme tam vytvářeli za pochodu. Nyní počítáme s kongresovým sálem, kam se vejde 230 lidí,“ slibuje Martin Kubík.