Ať už byly vaše děti hodné, či zlobivé, příprava australského nepečeného dezertu Rocky Road je bude bavit. Základem je kvalitní čokoláda a mini marshmallow, mějte raději větší zásobu těchto surovin, ujídání se totiž nevyhnete.

Rocky Road navíc můžete udělat s čímkoli, co máte rádi, druh ořechů i sušenek je čistě na vás. V lednici vydrží až tři týdny, proto je ideálním jedlým dárkem nejen na Mikuláše, ale i později pro každého milovníka sladkého. Doporučuji zabalit do malé krabičky, celofánu či pečicího papíru jako malý dárek. Pokud seženete pouze velké marshmallow, rozkrájejte je na menší kousky.

Rocky road

Na plech 20 × 20 cm potřebujete:

  • 200 g hořké čokolády
  • 120 g másla
  • 70 g marshmallow
  • 90 g máslových sušenek
  • 60 g pekanových ořechů
  • hrst ořechů a marshmallow na ozdobu

Postup

  1. Čokoládu nakrájejte na kousky a společně s máslem ve vodní lázni rozpusťte za občasného promíchání na hladkou čokoládovou omáčku. Nechte vychladnout 10 minut.
  2. Mezitím pokrájejte sušenky a pekany na větší kousky. Nasypte do mísy, přidejte marshmallow a promíchejte.
  3. Pekáček o rozměru cca 20 × 20 cm vystelte pečicím papírem. Do směsi nalijte tekutou čokoládu a pečlivě promíchejte, aby byly veškeré kousky obalené.
  4. Přesuňte do formy, uhlaďte a ozdobte celými ořechy a marshmallow, lehce je do směsi zatlačte. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu. Rozkrájejte na kousky a můžete podávat. Kostky uchovávejte v lednici a spotřebujte do tří týdnů.