Developerský projekt Oaks Prague, v rámci něhož vzniká na ploše o 140 hektarech v Nebřenicích u Prahy milionářská vesnice s domy od věhlasného studia architekta Richarda Meiera, má za sebou další milník.

Developer projektu, Arendon Development Company, totiž uzavřel spolupráci se známou sítí restaurací pod značkou La Collezione, která bude v srdci areálu provozovat Deli Bistro na nově vznikajícím náměstí a restauraci v golfové klubovně PGA National Czech Republic.

Značku La Collezione vlastní italský restauratér Riccardo Lucque a spadají do ní vyhlášené podniky jako Aromi, fine diningová restaurace La Finestra in Cucina nebo čtyři bistra La Bottega.

„Jsme velice rádi, že jsme se domluvili na spolupráci právě se sítí Riccarda Lucqueho, který patří v Česku mezi absolutní gastronomickou špičku. Milovníkům té nejlepší gastronomie určitě značky a restaurace La Finestra i La Bottega s jejich vybranou kuchyní a servisem není třeba představovat,“ říká Jan Zemánek, CEO a předseda představenstva společnosti Arendon.

La Bottega Oaks Deli Bistro bude na náměstí, které se nyní buduje v centrální části projektu, La Finestra Oaks Golf Club pak najde své místo v budově zámku, kde právě finišuje rekonstrukce a vybavování interiéru.

Podle Riccarda Lucqueho oba podniky navážou na to, na co jsou zákazníci zvyklí z už zavedených pražských poboček. „La Finestra Oaks Golf Club, jako mladší sestra italské restaurace La Finestra in Cucina, nabídne vše, co hosté milují právě v La Finestře. Prvotřídní ingredience a autentickou italskou kuchyni od antipasti přes pastu, italské risotto, vyhlášené steaky i speciality z ryb, mořských plodů a masa,“ říká Lucque.

Samozřejmostí bude také nabídka italských vín. A kromě á la carte menu chystá Lucque i sezonní menu, snídaně, obědy, večeře i občerstvení na golfové hřiště.

U La Bottega Oaks Deli Bistra pak restauratér cílí na koncept prémiového bistra a obchodu s prvotřídními italskými produkty a surovinami. „Denně zde bude k dostání čerstvé pečivo, domácí dezerty, čerstvá pasta, italská pinsa romana, výběr italských sýrů, salámů, delikates a široká nabídka italských vín,“ dodává Lucque.

La Bottega Oaks Deli Bistro | Vizualizace Oaks Prague / Arendon Development

Riccardo Lucque svou gastronomickou kariéru odstartoval v šestnácti letech a od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, kde pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se pak stal výkonným šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Nějakou dobu působil také v New Yorku a od roku 2002 žije v Praze.

Původně do Česka přišel jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později tady však otevřel svoji první restauraci Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a škola vaření Laboratorio.

Za projektem Oaks Prague stojí peníze londýnské investiční skupiny Kew Capital, která financuje developerskou společnost Arendon Development Company. „Celý areál Oaks Prague plánujeme dokončit v roce 2028,“ uvedl loni na podzim šéf developerské společnosti Areodon Zemánek.

Celkovou investici do projektu nechce investor komentovat, ale na začátku výstavby se mluvilo o více než deseti miliardách korun. Bydlení v celém projektu Oaks Prague, který bude celkově obsahovat 480 domovů, zahrnuje byty, rodinné domy i exkluzivní vily, které jsou určeny k prodeji.

V první etapě projektu je devětatřicet bytů od studiových apartmánů až po duplexy o 190 metrech čtverečních. Budoucí obyvatelé mají mít k dispozici vedle nových gastro podniků také nepřetržitou ostrahu areálu, školku a golfové hřiště s licencí PGA National.