Loni v září způsobili mediální rozruch, když s těžkým srdcem oznamovali, že jejich vyhlášená šumavská Hospůdka u Štěpána uzavře své brány. To se sice stalo, ale pauza měla nakonec velmi krátké trvání.

„Úplně mně vyplo tělo, zdraví. Proto jsme museli alespoň na chvíli zavřít,“ vysvětluje majitel a dodnes i kuchař Štěpán Ruda ve vzácném rozhovoru v rámci dalšího Forbes Byznys podcastu. V posledním květnovém týdnu spolu s manželkou Zdeňkou opět vítali zákazníky své petrovické restaurace vyhlášené hovězím menu.

Štěpána i jeho choť nabilo znovuotevření pozitivní energií. „Měl jsem z toho hezký pocit. Spousta rezervací, žena byla na place, já v kuchyni… Po několika letech trápení to zase byla radost,“ pochvaluje si muž, jehož před více než deseti lety proslavila účast v pořadu Ano, šéfe! šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Přesto si není jistý, zda nechá hospůdku otevřenou i po této sezóně. V podcastu jsme proto také probírali, jak dnes dbá na svou duševní hygienu, či jak se popasovat se složitou situací v celé gastronomii. „Je to nahoru a dolu. Třeba loni to z pohledu zisku byl čistá nula,“ popisuje realitu Štěpán Ruda.

V jakém režimu má Hospůdka u Štěpána přes léto otevřeno? Jaké změny v ní potkáte? A kam vyráží Štěpán Ruda za dobrým jídlem? To vše uslyšíte v novém Forbes Byznys podcastu.