K Velikonocům patří neodmyslitelně vejce v mnoha podobách. Oblíbená plněná vejce jsme dnes ozvláštnili kaviárem z hranáče a ochutili hned ve dvou variantách. Užijte si Velikonoce se sklenkou šampaňského a třeba s těmito výtečnými deviled eggs!

Plněná vejce s kaviárem, avokádem a wasabi (12 kusů)

Vejce s avokádem a červeným kaviárem:

  • 3 vejce
  • ½ zralého avokáda
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • ½ lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • červený kaviár
  • čerstvá pažitka

Vejce s wasabi a černým kaviárem:

  • 3 vejce
  • 1 lžička wasabi pasty
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl
  • černý kaviár
  • klíčky řeřichy

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo: vložte do vroucí vody a vařte cca 10 minut. Pak je zalijte studenou vodou a nechte zcela zchladnout. 
  2. Vejce opatrně oloupejte a rozkrojte napůl. Uvařené žloutky vyjměte, tři a tři žloutky zvlášť do dvou misek. 
  3. Do první misky ke žloutkům přidejte dužinu zralého avokáda, dijonskou hořčici, trochu citronové šťávy a čerstvě mletý pepř. Společně ruční metlou vymíchejte dohladka. Dle chuti pak směs dosolte. 
  4. Do druhé misky ke žloutkům přidejte wasabi pastu a majonézu. Také ruční metlou vyšlehejte a dle chuti dosolte. 
  5. Připravte si dva cukrářské sáčky, případně i zdobicí špičky, žloutkovou směs do nich nandejte a vaječné bílky s ní naplňte. 
  6. K naplněným vejcím přidejte asi půl lžičky kaviáru (nepoužívejte kovovou lžičku, dodala by mu nežádoucí kovovou příchuť) –⁠ červený k avokádové směsi, černý k wasabi. Vejce ozdobte čerstvou pažitkou a druhá naklíčenou řeřichou.