K Velikonocům patří neodmyslitelně vejce v mnoha podobách. Oblíbená plněná vejce jsme dnes ozvláštnili kaviárem z hranáče a ochutili hned ve dvou variantách. Užijte si Velikonoce se sklenkou šampaňského a třeba s těmito výtečnými deviled eggs!
Plněná vejce s kaviárem, avokádem a wasabi (12 kusů)
Vejce s avokádem a červeným kaviárem:
- 3 vejce
- ½ zralého avokáda
- ½ lžičky dijonské hořčice
- ½ lžičky citronové šťávy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- červený kaviár
- čerstvá pažitka
Vejce s wasabi a černým kaviárem:
- 3 vejce
- 1 lžička wasabi pasty
- 2 lžíce majonézy
- sůl
- černý kaviár
- klíčky řeřichy
Postup
- Vejce uvařte natvrdo: vložte do vroucí vody a vařte cca 10 minut. Pak je zalijte studenou vodou a nechte zcela zchladnout.
- Vejce opatrně oloupejte a rozkrojte napůl. Uvařené žloutky vyjměte, tři a tři žloutky zvlášť do dvou misek.
- Do první misky ke žloutkům přidejte dužinu zralého avokáda, dijonskou hořčici, trochu citronové šťávy a čerstvě mletý pepř. Společně ruční metlou vymíchejte dohladka. Dle chuti pak směs dosolte.
- Do druhé misky ke žloutkům přidejte wasabi pastu a majonézu. Také ruční metlou vyšlehejte a dle chuti dosolte.
- Připravte si dva cukrářské sáčky, případně i zdobicí špičky, žloutkovou směs do nich nandejte a vaječné bílky s ní naplňte.
- K naplněným vejcím přidejte asi půl lžičky kaviáru (nepoužívejte kovovou lžičku, dodala by mu nežádoucí kovovou příchuť) – červený k avokádové směsi, černý k wasabi. Vejce ozdobte čerstvou pažitkou a druhá naklíčenou řeřichou.