skip to main content

Lahodný dezert stvořený do parných dní. Tvarožník s malinami osvěží a spolehlivě zažene chutě na sladké

Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Teorie o tom, že v létě, resp. během parných dní máme „menší hlad“, nevyvrací fakt, že i v létě rádi mlsáme. Svěží tvarožník s ovocem je rozhodně velkým lákadlem. A to i pro ty, co hřeší jen sporadicky, aby si zachovali štíhlou linii. Ne, že by byl tento recept vyloženě „low fat“ nebo „low carb“, ale cukr v něm se dá nahradit zdravějším a méně energeticky vydatným xylitolem, tvaroh můžete použít odtučněný a krupička se dá vyzkoušet i celozrnná. Díky náloži tvarohu dezert obsahuje poměrně dost bílkovin a především je díky tvarohu krásně svěží, lahodný a vláčný. Mimochodem skvěle chutná i s borůvkami!

Tvarohový koláč s malinami a krupičkou

Na koláčovou formu o velikosti 27 x 23 cm potřebujete:

Reklama
  • 40 g másla
  • 100 g cukru
  • 3 vejce – žloutky a bílky zvlášť
  • 500 g měkkého tvarohu (polotučného nebo tučného)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • 80 g dětské krupičky
  • 300 g malin
  • Máslo na vymazání

Postup:

  1. Zapékací formu vytřete máslem.
  2. Máslo utřete s cukrem do světlé pěny. Zašlehejte postupně žloutky a poté tvaroh s vanilkovým extraktem. Vmíchejte krupičku a poté krátce přimíchejte asi ¾ malin. Zbytek malin si nechte na posypání.
  3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh zlehka vmíchejte do předpřipraveného těsta.
  4. Těsto rozetřete do připravené pečicí formy a uhlaďte. Posypejte zbylými malinami. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 45 minut.
  5. Krájejte až po úplném vychladnutí.