Člen loňského výběru Forbes 30 pod 30 má michelinské zkušenosti jako u nás málokdo. Šest let se učil vařit v nejúspěšnějších restauracích světa, mimo jiné v dvouhvězdové britské The Ledbury, považované za nejlepší v celém Spoje- ném království, či americké Meadowood Napa Valley oceněné třemi hvězdami.
Po návratu do Česka na podzim 2020 převzal po Romanu Paulusovi věhlasný Alcron, aby jej na přelomu letošního roku vyměnil za další proslulý pražský podnik – Terasu U Zlaté studně.V restauraci s dost možná nejimpozantnějším výhledem na stověžatou metropoli sází, jak sám říká, na odlehčenou francouzskou kuchyni, kterou doplňují moderní kombinace. Pochopitelně s využitím těch nejlepších sezonních surovin.
„Nastupoval jsem do Terasy s tím, že bych chtěl plně využít potenciál skvěle fungujícího podniku a pokusit se ho dostat o další úroveň výš, aby restaurace byla stabilně plná po celý rok, a tím se jen doleštil pomyslný diamant, jímž Terasa bezesporu je,“ přibližuje třicetiletý Hlaváček.