Nejméně známý z naší desítky? Jak Forbes loni popsal v jeho velké story, Josef Pindur stranou mediálního zájmu prošel elitními evropskými restauracemi a za svého působení v alsaské legendě Maison Kienny získal podniku v roce 2022 jako šéfkuchař michelinskou hvězdu, čímž se zařadil po bok Oldřicha Sahajdáka a Radka Kašpárka.
Celoživotní profesní sen odnesl drsným vyhořením, ale po kýžené pauze prohlásil: „Vnitřně mě to zároveň uklidnilo, přesvědčil jsem se, že mám na víc než být vděčný do konce života za jednu hvězdu.“
Jeho degustační menu v Augustine Hotelu loni všem ukázalo, jak vypadá fine dining na opravdu nejvyšší možné úrovni, aktuálně je opět v zahraničí, působí jako private chef u jednoho z asijských panovníků. Jeho dlouhodobým cílem nicméně zůstává vlastní projekt v Praze.