„Fish, or meat? Pasta, or risotto?“ Takhle jednoduše to někdy stačí, v menu listovat netřeba. Minimálně pokud se zeptá Matteo De Carli, šéfkuchař a majitel restaurace Casa De Carli.
U něj totiž máte naprostou jistotu, že ať už vám na stůl naservíruje cokoli, budete odcházet dětsky nadšení a hvízdat si melodii La Dolce Vita od Nina Roty. Nic menšího než sladký život tohle totiž není.
Je to Itálie tělem i duší, ale není to domácí kuchyně á la trattoria. Je to všechno, co z Itálie znáte, ale udělané o dost líp. A taky o dost víc fine, i když ne škrobeně.
Rodák ze severoitalského Varese procestoval svět a naposledy se z pozice šéfkuchaře staral o burzovní šajby ve věhlasném Cipriani na Wall Street, aby poslední dekádu se svou českou manželkou budovali svůj italský sen v Praze.
A daří se jim to mimořádně. Od úvodního servisu domácího pečiva, jemuž vládne bezkonkurenční focaccia, až po signature cacio e pepe s wagyu tatarákem, na které budete chodit dokola a dokola (pokud tak již nečiníte).