Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže, vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.
Že vám po špenátu nevyrostou rázem svaly jako v pohádce o Pepkovi, už se bohužel ví. Nicméně když špenát přidáte do omelety, může přispět nejen k růstu svalů, ale v první řadě si vytvoříte báječný pokrm, který můžete posnídat, poobědvat i povečeřet – ať už jste příznivci low carb nebo ne. Výhodou omelety je nejen absence sacharidů, ale také vysoký obsah bílkovin, skvělá chuť a rychlá příprava. A stačí vám jen několik málo ingrediencí.
Na 2 porce omelety potřebujete:
- 4 vejce
- 30 g špenátu
- Špetka soli
- Olivový olej
Dále:
- 150 g žampionů
- Olivový olej
- 1 lžička balzamikového octa
- Sůl
- 10 cherry rajčátek
- 70 g čerstvého kozího sýra
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce slunečnicových a dýňových semínek
- Čerstvý tymián
- Čerstvě mletý pepř
Postup
- Nejdříve si dejte péct žampiony. Žampiony nakrájejte na silnější plátky anebo překrojte na poloviny či čtvrtiny – podle velikosti. V míse smíchejte s balzamikovým octem, lžící oleje a špetkou soli. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte grilovat do trouby při 200 °C po dobu asi 15 minut.
- Vejce rozmixujte se špenátem.
- Rozpálenou pánev potřete olejem a vlijte do ní polovinu těsta. Vařečkou odhrnujte ze stran a nechte do vzniklého prostoru stéct vaječnou směs. Případně trochu pánví zakružte. Stačí takto provést párkrát. Nechte pozvolna smažit, dokud se povrch nezatáhne, ale zůstane ještě trochu mokrý.
- Omeletu stáhněte na talíř a připravte stejným způsobem i druhý kus.
- Semínka si nasucho opečte na pánvi.
- Na polovinu omelety rozprostřete překrájená rajčata, část žampionů, rozdrobený sýr, trochu najemno pokrájené jarní cibulky a přehněte. Posypejte semínky, čerstvým tymiánem a opepřete čerstvě namletým pepřem.