skip to main content

Mango, limeta & máslové těsto. Na jednoduché řezy s božsky krémovou náplní potřebujete jen 8 ingrediencí

Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Zimní měsíce ke konzumaci čerstvého ovoce moc nevybízejí, ale pokud se nevyhýbáte tomu exotickému (víme, víme, uhlíková stopa), tento koláč by to mohl změnit. Sladká, a přitom svěží mangovo-limetková náplň svou krémovou strukturou báječně doplňuje křupavé máslové těsto. Na koláč vám stačí jen pár surovin a ještě za vás většinu práce odvede mixér.

Křehký mangový koláč s limetkou

Na plech 20 × 30 cm potřebujete:

  • 220 g hladké mouky
  • 50 g cukru moučka
  • 1 špetka soli
  • 150 g másla
  • 3 lžíce vody
Reklama

Na mangovou náplň:

  • 2 zralá manga
  • 4 vejce
  • Šťáva z 1 až 2 limet
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (400 g)
  • 40 g kukuřičného škrobu nebo hladké mouky
  • 1 špetka soli

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto rozmixujte nebo rychle rukama zpracujte na hladkou hmotu. Kdyby se příliš drolila, přidejte trochu vody.
  2. Arch pečicího papíru zmuchlejte, znovu rozložte a až poté s ním vyložte plech – papír se tak lépe dostane do jeho rohů. Na dno rukama natlačte těsto, několikrát ho propíchejte vidličkou a 10 minut pečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
  3. Na náplň jednoduše rozmixujte dužinu z dobře zralého manga, vejce, limetovou šťávu (pro jemnější chuť z jedné limety, pro výraznější ze dvou), kondenzované mléko, škrob nebo mouku a špetku soli.
  4. Krém nalijte na předpečený korpus, pečte dalších 20 minut, poté troubu vypněte, otevřete dvířka a koláč v ní nechte vychladnout. Před krájením ho nechte ještě alespoň dvě hodiny nebo ještě lépe přes noc zatuhnout v lednici.