skip to main content

Tekutá kuráž. Čtyři drinky od top českých barmanů a jejich návod, jak se nebát

3 minuty čtení
Reklama

Všichni víme, že proti strachu funguje v podstatě jakýkoli drink. Některé ale zabírají líp než jiné. A některé pak úplně nejlíp – třeba ty, které pro nás přímo jako lék na veškeré obavy namíchali nejlepší čeští barmani.

Miloš Danihelka (L’Fleur): Forest Gimlet

Pocházím z Krkonoš a u nás na horách se říká: Kdo se bojí, nesmí do lesa. My kvůli Forest Gimlet do lesa šli. Tenhle krátký, intenzivní drink je postavený na ginu Canaïma (mimochodem, ginu se v Británii v minulosti říkalo „Dutch Courage“), kterému sekunduje cordial z mladých větviček smrků. A jeho producenti zašli ještě dál než do lesa, vydali se rovnou do amazonského pralesa v rámci expedice, jejíž součástí byl třeba i známý český barman Alex Kratěna.

Reklama

Smyslem téhle pouti bylo najít nové ingredience využitelné v gastronomii. Canaïma obsahuje celkem devatenáct rostlin, deset z nich je ručně sbíráno členy kmene Pémon, kteří žijí v harmonii s přírodou a přesně vědí, kde co roste a také kdy a jaké množství dané plodiny mohou sklidit, aniž by pralesu „ublížili“.

Receptura:
45 ml Canaïma gin
30 ml Cordial z mladých smrkových větviček

Reklama
Reklama