skip to main content

Objednat si vánoční cukroví není ostuda. Tady je výběr nejlepšího

Teď je pravý čas objednat si vánoční cukroví. Některá cukrářství už dokonce hlásí stop stav. Čím dál více lidí se totiž rozhoduje mít Vánoce v klidu, upéct si třeba jeden dva druhy a se zbytkem se spolehnout na profesionály.

Loni si nechalo napéct vánoční dobroty celých 63 procent Čechů, takže jestli se ostýcháte, není důvod. A neváhejte, teď přišel pravý čas. Mnoha cukrárnám objednávkou také alespoň z části pomůžete překonat svátky během pandemie.

Tady je náš redakční výběr podniků, kde pečou to nejlepší a nejhezčí cukroví.

  • Praha

Cukrář Skála

Reklama

Lukáš Skála patří mezi špičky České cukrařiny a nenechá vás na holičkách ani během svátků, na které si pro vás připravil 12 druhů cukroví, včetně vánočního dortu. Seženete u něj také těsta, vánočku a oblíbený biskupský chlebíček.

Sweetcakes

Krásně barevné a netradiční cukroví nabízí v pražském podniku Sweetcakes. Cukroví z téhle kavárny vám adventní stůl doslova zkrášlí. Mají třeba mini tartaletky s karamelovou náplní a čoko krémem nebo pusinky.

JK house

V tomhle bistru si pro vás připravili klasické české cukroví v krásném moderním pojetí plné barev a super tvarů. Třeba mini medovníky, nutella hvězdy nebo dortíky. 

Cukrárna Myšák

Slavná cukrárna, která navázala na prvorepublikovou tradici, má samozřejmě i cukroví. V cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu vám na svátky vykouzlí třeba kokosky s čokoládou a meruňkovou marmeládou, marcipánové kuličky s pomerančem nebo pařížská čokoládová kolečka s citronovou náplní. Pokud chcete půl koupeného a půl svého, mají i předpřipravená těsta.

IF Café

Reklama

Víme, vaječný koňak není tak úplně cukroví, ale ke spokojenému prožití vánočních svátků rozhodně patří. Iveta Fabešová už léta připravuje ten nejlepší v Praze (za tím si stojíme celá redakce). Tak na zdraví!

  • Brno 

Cukrářství Martinák

Vít Martinák řidil 12 let kamion a pak se rozhodl definitivně svůj vůz zaparkovat do depa a otevřít si cukrářství, protože mu v Brně chyběly pravé a neošizené zákusky. Je to už sedm let, co také během Vánoc pravidelně zásobuje rodiny cukrovím, a to podle tradičních 100 let starých receptů. Jeho specialita je vánoční štola, marokánky a linecké.

A na chuť

Vlasta Mikyšková a Monika Mastná jsou se svou ,továrnou na sladkosti‘ v Brně už pojem. Jejich cukroví je jako od babičky, samé ořechy, máslo, kakao, med. Domácí, ručně dělané, podle vlastních receptů s top ingrediencemi. Najdete u nich i vánoční dort nebo štolu s marcipánem a samozřejmě vanilkové rohlíčky.

Krátký kafe

V téhle kavárně pečou moderní a krásné cukroví z poctivých surovin. Byl by hřích nevyzkoušet jejich levandulové sušenky s bílou čokoládou, karamelové košíčky zdobené chrpou nebo čoko lanýžky obalené v pistáciích. Všechno je také možno i v bezlepkové variantě.

  • Okolí

Judyth sweet art

Pokud chcete cukroví pojmout nevšedně a milujete makronky, pak tyhle vánoční od Judyth jsou jasná volba. Příchutě kokosu, vanilky, perníku, jahody a čokolády jsou k Vánocům přímo stvořené.

Epifany Patisserie

Jana Novotná, která okouzlila Česko zmrzlinou, má pro vás ve svém cukrářství nachystané skvělé cukroví s francouzskou čokoládou, karamelem a vanilkou. Nebo krabici perníčků na zdobení či cukroví v raw kvalitě. 

Titique patisserie

A jedna specialitka na závěr. Cukrářka Marcela Ingrová se učila u slavné Ivety Fabešové a má pro vás vánoční cukroví ve stylové formě moderní cukrařiny z těch nejlepších surovin.

Reklama
Reklama