Sušenky Oreo jsou jedny z nejslavnějších na celé planetě. Za rok jich firma Mondeléz International vyprodukuje více než 40 miliard. Firma dokonce spočítala, že pokud byste všechny tyhle černobílé sušenky položili vedle sebe, pětkrát by opsaly rovník.

Není se tedy čemu divit, že Irene Rosenfeld, CEO společnosti Mondeléz International, Forbes v roce 2016 zařadil na svůj seznam nejvlivnějších žen světa.

Společnost má mimo 17 dalších zemí sídlo i v Opavě. Do stavby haly, kterou otevřela před dvěma lety, a modernizace původní výroby firma investovala více než čtyři miliardy korun a ta se tak stala největší továrnou na sušenky Mondeléz International v Evropě. Mimochodem, u nás vyrábí i čokolády Milka a Figaro, sušenky Opavia, Milka, BeBe Dobré ráno nebo třeba „karlovarskou“ Kolonádu.

Ale zpátky k receptu. Na tyhle domácí Oreo se sbíhá polovina Manhattanu a majitel pekárny recept vymyslel, aby mohl jíst své oblíbené cookies bez výčitek – pouze z kvalitních surovin bez přidaných konzervantů. A kdy jindy ho vyzkoušet než v době, kdy pandemie nemá konce a člověk si musí dělat radost maličkostmi.

Jste připraveni? Jdeme na to!

Recept na Oreo Cookie

Složení:

  • 200 g krystalového cukru
  • 140 g nesoleného másla
  • vejce
  • 160 g hladké mouky
  • 25 g holandského kakaa
  • 25 g černého kakaa (holandské postačí, ale sušenky nebudou mít typicky černou barvu)
  • 6 g prášku do pečiva

Postup:

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Smíchejte všechny suché přísady (mouku, kakao, kypřicí prášek, sůl) v malé misce. Ve velké misce smíchejte máslo a cukr, dokud nejsou lehké a nadýchané (šlehejte asi tři minuty).
  • Poté přidejte vejce a znovu asi tři minuty mixujte, aby se vejce a máslo spojily.
  • Přidejte suché přísady a promíchejte na nízkou rychlost nebo vařečkou tak, aby se ingredience jen propojily.
  • Lžící nabírejte kopečky těsta a pokládejte je na plech asi 5 cm od sebe.
  • Pečte po dobu 10 minut a v polovině otočte plech zepředu dozadu.
  • Cookies nechte úplně vychladnout.

Náplň Oreo:

Ingredience:

  • 115 g nesoleného másla
  • 240 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového extraktu

Postup:

Smíchejte všechny přísady, dokud nejsou lehké a nadýchané.

Jak sestavit?

Na plochou stranu sušenky dejte krém z cca půl čajové lžičky náplně a přiklopte druhou sušenkou. Jemně zmáčkněte k sobě.

Jo a co si k téhle sladké dokonalosti večer pustit, ptáte se?