skip to main content

Uvařené jsou do 20 minut a nechybí jim bílkoviny. Svěží citronové linguine s chilli a pažitkou jako ideální rychlá večeře

Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Reklama

Ať už hledáte neotřelé chuťové kombinace, anebo recept, který zvládnete připravit hravě do půl hodiny, budou těstoviny s citronem, chilli a pažitkou to pravé. Krom toho ricotta dodá pokrmu důležité bílkoviny.

Těstoviny nepřipravujte v žádném případě předem, ale rovnou je servírujte, aby do sebe nevtáhly příliš tekutiny a nebyly „suché“. Případně je před servírováním promíchejte s trochou horké vody z těstovin, která jim dodá na krémovitosti a chutě v omáčce se ještě lépe propojí. 

Na 2 porce potřebujete:

Reklama
  • 200 g těstovin linguine nebo špaget
  • 1 středně velká cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g ricotty
  • Nastrouhaná kůra z 1 menšího citronu
  • 4 lžíce nadrobno pokrájené pažitky
  • Chilli paprička podle chuti
  • Sůl

Postup

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Vodu z těstovin nevylévejte.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Přidejte najemno pokrájený česnek a minutu míchejte na mírném ohni. Vmíchejte ricottu, citronovou kůru, pažitku, nadrobno pokrájenou chilli papričku a scezené těstoviny.
  3. Podlijte asi dvěma naběračkami vody z těstovin a míchejte, dokud se těstoviny omáčkou pěkně neobalí. Pokud je to potřeba, ještě trochu podlijte, množství se nebojte. Podle chuti dosolte a ihned servírujte.

Reklama
Reklama