Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.
Už jste objevili okouzlující aroma tonka bobů? Fermentovaná semena jihoamerického silivoně obecného se dříve používala v parfumeriích nebo tabákovém průmyslu namísto vanilky. Tu totiž vůně tonka bobů lehce připomíná. Když si však sami přivoníte, zjistíte, že jejich vůně je ještě mnohem rafinovanější. Využijete je nejen do krémů, ale i do zmrzlin, likérů, lívanců i do dalších dezertů. Palačinky můžete servírovat s džemem, čerstvým ovocem a ořechy. Namísto krému s tonka boby se nebojte palačinky naplnit třeba pařížskou šlehačkou anebo hutnějším čokoládovým krémem.
Kakaové palačinky s tvarohem a tonka boby
Na 8 porcí potřebujete:
- 2 vejce
- 350 ml mléka
- 20 g rozpuštěného másla
- 120 g hladké mouky
- 30 g polohrubé mouky
- 15 g kakaa
- Špetka soli
- Špetka cukru
- Ghí na smažení palačinek
Náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 400 g polotučného tvarohu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 tonka boby
K podávání:
Postup
- Vejce prošlehejte s mlékem a rozpuštěným máslem. Přidejte mouky, kakao, špetku soli a cukru a metlou vymíchejte hladké těsto. Nechte hodinu odpočívat v lednici.
- Na rozpálené pánvi, lehce potřené ghí, smažte palačinky po pár minutách z obou stran.
- Smetanu vyšlehejte se lžící moučkového cukru. Tonka fazolky nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte spolu se zbylým cukrem do tvarohu. Do tvarohu postupně a zlehka zapracujte vyšlehanou smetanu.
- Krémem potřete palačinky, dvakrát přehněte a servírujte s džemem a borůvkami.