Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Nechat na sebe řvát od Gordona Ramsaye hned po ránu by asi nikdo nechtěl, ale míchaná vajíčka podle jeho receptu už bychom si tedy klidně líbit nechali. Pokud se považujete za milovníka vajíček (nebo s někým takovým sdílíte snídaně), tahle sametová, pomalu dělaná míchaná vejce na másle prostě musíte zkusit.

Krémová míchaná vajíčka

Na 1 porci potřebujete:

  • 3 vejce
  • 1 lžíce másla
  • Sůl & pepř
  • 2 lžíce crème fraîche, mascarpone, žervé či čerstvého krémového sýra 
  • Čerstvá pažitka

Postup

  1. Vejce vyklepněte do pánvičky, přidejte máslo a na co nejmírnějším plamenu zahřívejte a zároveň neustále míchejte silikonovou stěrkou. To je celé. Prvních asi 10 minut se bude zdát, že se nic neděje, ale poté začnou vajíčka houstnout, proto dávejte pozor, aby nehoustly příliš rychle – v takovém případě je na chvíli stáhněte z ohně a případně ztlumte teplotu.
  2. Je víceméně jen na vaší trpělivosti a intenzitě žáru, jestli budete vajíčka dělat 15 nebo 40 minut, plamen každopádně vypněte o chvilku dříve, než se vám budou zdát dostatečně hustá – ještě trochu dojdou.
  3. Vmíchejte crème fraîche (to zajistí krásně sametovou konzistenci, takže určitě nevynechejte), osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a vmíchejte nastříhanou nebo nasekanou pažitku. Podávejte jen tak s dobrým pečivem nebo třeba grilovanými rajčaty – stačí je pokapat olivovým olejem, osolit a při 180 až 200 °C asi 15 minut opéct v troubě nebo na grilovací pánvi.