Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Ve většině kanceláří krabičkovým obědem s rybou nebo cibulkou mnoho radosti nezpůsobíte, ale na výlet (nebo pokud jste ochotni se s kolegy o jídlo dělit) či rychlou večeři, když se vám nechce vyvařovat, se tyhle sendviče bezvadně hodí. Pomazánku a vajíčka můžete připravit předem a pak už jen vše bleskově naservírovat.

Na dva sendviče potřebujete:

  • 1 až 2 vejce
  • 1 plechovka tuňákového steaku v oleji (80 g)
  • 1 jarní cibulka
  • 1 řapík celeru (lze vynechat)
  • 100 g žervé nebo cream cheese
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl & pepř
  • 4 plátky toustového chleba
  • čerstvý polníček, špenát nebo rukola

Postup

  1. Vejce vložte do vroucí vody, 8 až 9 minut povařte, poté zchlaďte studenou a po chvíli oloupejte.
  2. Mezitím slijte tuňáka a vidličkou ho smíchejte s najemno nasekanou jarní cibulkou a celerem, čerstvým sýrem, hořčicí, citronem, trochou soli a pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře. Ochutnejte a případně dochuťte.
  3. Pokud budete jíst sendviče hned, chleby opečte v toustovači. Na spodní dva krajíce položte jednu až dvě poloviny vajíčka, okolo něj rozetřete pomazánku, hojně obložte polníčkem a přiklopte druhým chlebem. Zabalte do pečicího papíru a na chvíli zatižte třeba prkénkem. Servírujte rozpůlené tak, aby vyniklo vařené vajíčko.