Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.
Ať už hledáte neotřelé chuťové kombinace, anebo recept, který zvládnete připravit hravě do půl hodiny, budou těstoviny s citronem, chilli a pažitkou to pravé. Krom toho ricotta dodá pokrmu důležité bílkoviny.
Těstoviny nepřipravujte v žádném případě předem, ale rovnou je servírujte, aby do sebe nevtáhly příliš tekutiny a nebyly „suché“. Případně je před servírováním promíchejte s trochou horké vody z těstovin, která jim dodá na krémovitosti a chutě v omáčce se ještě lépe propojí.
Na 2 porce potřebujete:
- 200 g těstovin linguine nebo špaget
- 1 středně velká cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 200 g ricotty
- Nastrouhaná kůra z 1 menšího citronu
- 4 lžíce nadrobno pokrájené pažitky
- Chilli paprička podle chuti
- Sůl
Postup
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Vodu z těstovin nevylévejte.
- Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Přidejte najemno pokrájený česnek a minutu míchejte na mírném ohni. Vmíchejte ricottu, citronovou kůru, pažitku, nadrobno pokrájenou chilli papričku a scezené těstoviny.
- Podlijte asi dvěma naběračkami vody z těstovin a míchejte, dokud se těstoviny omáčkou pěkně neobalí. Pokud je to potřeba, ještě trochu podlijte, množství se nebojte. Podle chuti dosolte a ihned servírujte.