Zmrzlina z cottage sýru oběhla TikTok již před pár měsíci, ale nestrachujte se, pokud jde tato sociální síť trochu mimo vás, a (stejně jako někteří z nás) jste se o ní dozvěděli až nyní. Ačkoli jsme u zmrzlinového trendu trochu opozdilci, na dokonalé chuti této jednoduché letní lahůdky to nic nemění.

Základní varianta je jednoduchá, skládá se pouze z cottage sýru, trochy sirupu na oslazení a dvou lžic mléka. Vše rozmixovat, zamrazit a je hotovo. Na ochucení můžete přidat cokoli dalšího, co máte rádi. Vyzkoušejte například čokoládovou s mraženým banánem, mangovou s trochou kokosu nebo malinovou s pistáciemi či bílou čokoládou. Milovníci sladkého si určitě zamilují příchuť Oreo, fantazii se meze nekladou.

Já si oblíbila variantu à la jahodový cheesecake s borůvkami a Lotus sušenkami, nakyslá chuť sýru se k příchuti cheesecake skvěle hodí. Navíc mražené jahody zamaskují mírně slanou chuť, která může některým citlivějším strávníkům vadit. Vyzkoušela jsem i variantu pro fanoušky arašídového másla.

Cottage zmrzlina bez zmrzlinovače

Zmrzlina à la jahodový cheesecake:

  • 200 g cottage sýru
  • 80 g mražených jahod
  • 15 g javorového sirupu
  • 2 lžíce mléka
  • mletá vanilka – nemusí být
  • 50 g kanadských borůvek
  • 2 Lotus sušenky

Postup

  1. Cottage společně s mraženými jahodami, mlékem a javorovým sirupem rozmixujte do hladké směsi. Přelijte ji do misky, přidejte borůvky a na menší kousky pokrájené Lotus sušenky a vložte do mrazáku.
  2. Pokud chcete, aby byla zmrzlina rychleji zmražená a rovnoměrněji mrzla, promíchejte ji každých 15 minut, není to ale nutností. Nechte zmrznout do krémové a zároveň tuhé konzistence. Pokud máte výkonný mrazák, trvá to cca 45 minut.

Arašídová zmrzlina s čokoládou:

  • 200 g cottage sýru
  • 50 g arašídového másla
  • 2 lžíce mléka
  • 20 g javorového sirupu
  • 20 g hořké čokolády

Postup

  1. Cottage, arašídové máslo, mléko i sirup rozmixujte dohladka. Čokoládu nasekejte na drobné kousky a zamíchejte je do zmrzliny. Přelijte do misky a nechte zmrznout jako u jahodové varianty.