Pokud je u vašich dětí ovoce v podstatě sprosté slovo, známe dezert, který je rozhodně potěší: nepečený cheesecake v podobě muffinů kombinujících křupavý kakaový korpus s krémovou čokoládovo-arašídovou náplní a extra čokoládovou polevou.
Přivřete protentokrát oči nad nutriční stránkou věci, kterou vám snad trochu vyváží i to, že se jedná o poměrně snadný dezert bez pečení. Navíc u něj odpadají spory, kdo jak velký kousek dostane, jelikož každý bude mít zkrátka svůj osobní dortík. A hlavně – tyto krémové nepečené muffiny spolehlivě potěší i všechny mlsné dospělé.
Nepečený čokoládový Oreo cheesecake s arašídovým máslem
Na 12 muffinů potřebujete:
- 16 sušenek Oreo
- 60 g másla
Na náplň:
- 180 ml smetany ke šlehání
- 250 g čokolády (hořká, mléčná či mix)
- 100 g arašídového másla
- 300 g čerstvého krémového sýru
- 70 g cukru moučka
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- arašídy na ozdobu
Postup
- Silikonovou formu na muffiny vymažte máslem či olejem. Pokud máte formu kovovou, můžete ji vyložit papírovými košíčky, abyste měli jistotu, že z ní koláčky vyndáte. Sušenky rozmixujte, spojte s rozpuštěným máslem, natlačte na dno formiček a odložte do lednice.
- Čokoládu vyberte dle své chuti, já dávám polovinu hořké a polovinu mléčné. 170 gramů čokolády rozpusťte spolu se 120 mililitry smetany (zbytek obojího přijde do polevy) a arašídovým máslem a nechte zchladnout. Žervé prošlehejte s cukrem a vanilkou a za stálého míchání metlou přidejte čokoládovou směs.
- Krém rozdělte na sušenkový základ a vraťte na několik hodin nebo ještě lépe do druhého dne do lednice, aby náplň zcela zatuhla.
- Druhý den rozpusťte zbylých 80 gramů čokolády se 60 mililitry smetany a nechte zchladnout tak, aby směs jen lehce tekla. Koláčky uvolněte z formy, na každý nalijte trochu polevy, ozdobte několika arašídy a nechte opět zatuhnout.