Komu by se v létě chtělo trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Proto pro vás máme jednoduché řešení, když přesto toužíte po skvělém dezertu! Jemné a osvěžující řezy s chutí citronu vám nezaberou více než deset minut času, zato udělají velkou parádu. Výhodou je, že můžete použít jakékoli ovoce, které máte k dispozici, vždy budou chutnat skvěle.

Nepečené malinové řezy à la cheesecake

No formu o rozměru 20 x 20 cm potřebujete:

  • 75 g másla
  • 150 g máslových sušenek
  • 300 g smetanového sýru
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 citrony
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 250 g tučného kokosového mléka v plechovce
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 40 g želatiny
  • 300 g malin či jiného ovoce

Postup

  1. Máslo rozpusťte a nechte lehce vychladnout. Sušenky rozmixujte na malé drobky, následně přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte do drobivé směsi. Sušenkový základ přesuňte do formy o rozměru cca 20×20 cm a řádně ho prsty utlačte do hladké vrstvy. Dejte prozatím ztuhnout do lednice.
  2. Nyní připravte krém. Smetanový sýr lehce prošlehejte společně s moučkovým cukrem, přidejte šťávu a kůru ze dvou citronů a vanilkový extrakt a zašlehejte dohladka. Přimíchejte kokosové mléko a smetanu ke šlehání. Želatinu připravte dle návodu na obalu a vmíchejte do krému dle pokynů výrobce.
  3. Ztuhlý korpus rovnoměrně poklaďte malinami otočenými tak, aby do vnitřků mohl natéct krém. Maliny zalijte krémem a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny, následně nakrájejte na kousky a ozdobte ovocem. Pro ještě více svěží chuť doporučuji i lehce zastrouhat citronovou kůrou.