Redakce Forbesu společně s elitními šéfkuchaři vybrala to nejzajímavější, co si u nich můžete právě teď objednat.
Nejedná se jen o chuťový zážitek, ale také o příběh, jenž za každým pokrmem stojí. Píšou ho jedni z nejlepších šéfkuchařů v Česku, kteří často kombinují pečlivě vybrané ingredience z celého světa s lokálními specialitami, a to v dokonalé harmonii. Kromě umění vařit jde i o prezentaci – od designu talíře až po servis.
Výběr pokrmů pro toto menu není o množství, ale o kvalitě, originalitě a schopnosti přenést milovníka gastra do světa, kde každý chod je malým kouskem umění.
El Camino Tapas: Předkrm č. 1
King Fish Ceviche „Estilo Canario“ s avokádovým mojo
Šéfkuchař Martin Císař
Je úplně jedno, zda tu necháte v ústech rozplynout tuto osvěžující záležitost, která vás z Žižkova vystřelí na Pyrenejský poloostrov, odkud tento recept pochází. Tapas, malá jídla, která je ideální sdílet, jsou v El Caminu nejen geniálními předkrmy, ale především gastronomickým výletem.
Vrátíte se odtud nejen s žaludkem příjemně plným, ale také vaše srdce bude plné vášně. Podstatnou součástí zážitku je servis, jejž majitel David Böhm vypiloval ke světové dokonalosti.
Remedi, Oblík: Předkrm č. 2
Kachní interior balls, cibule lyonaisse, cibulový karamel a espuma, majoránkový olej
Šéfkuchař Josef Pindur
Michelinský šéfkuchař se vrátil do Česka po angažmá u sultána Malajsie a tento předkrm, servírovaný na talířích vyrobených na zakázku, označuje jako svůj extra signature: „Objížděl jsem všechny kontinenty a odevšad jsem si něco vzal. Každá použitá technika vychází od různého z mých bývalých šéfů.