Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.
Pečená ryba s originální kořenící směsí chutná skvěle sama o sobě. Když ji však zabalíte do tortilly s pár jednoduchými doplňky, stane se z ní ještě větší lahoda. A platí to i v případě, kdy tresku vyměníte za jiné druhy bělomasých ryb. Řekněte sami, zdá se vám spojení lehce nasládlé smažené cibulky, delikátního masa, křupavého salátu, pikantní omáčky a aromatického koriandru málo? Kdepak! Malé jsou v tomto případě jen placky, do kterých je skvělá náplň zabalená. Tacos díky tomu padnou skvěle do ruky.
Rybí tacos s pečenou treskou a kysanou smetanou
Na 6 malých tacos potřebujete:
- 350 g tresky bez kůže
- Citron
- Sůl
- Olivový olej
Kořenící směs:
- 2 lžíce smažené cibulky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mleté uzené papriky
Omáčka:
- 150 g zakysané smetany
- ½ až 1 lžička červeného tabasca
- 1 stroužek česneku
- Sůl
K podávání:
- 6 minitortill
- Ledový salát
- Salát radichio
- Jarní cibulka
- Olivový olej
- Limetka
- Sůl
- Koriandr
Postup
- Tresku pokapejte citronem a ze všech stran osolte. Položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce zakápněte olivovým olejem.
- Rozmixujte smaženou cibulku najemno. Promíchejte se sušeným česnekem, kmínem a uzenou paprikou. Směsí posypejte rybu – šetřit nemusíte, přesto vám pravděpodobně nějaká směs zbude. Uložte ji do uzavíratelné krabičky nebo skleničky a použijte příště. Vložte rybu do trouby vyhřáté na 190 °C (horkovzduch) a pečte asi 15 minut (podle výšky filetu). Po upečení rybu natrhejte na menší kusy.
- Prošlehejte ingredience na dip.
- Tortilly krátce opečte na pánvi jednu po druhé.
- Saláty nakrájejte na nudličky. Pár cibulek nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte saláty – zhruba po dvou hrstech od každého – s cibulkou. Zakápněte jen lehce olivovým olejem a limetkou. Osolte a promíchejte.
- Na tortilly rozprostřete přiměřené množství salátu. Obložte pečenou rybou a pokapejte omáčkou. Nakonec posypejte koriandrem.