Nemáte plán na večer, protože jste k dnešnímu Valentýnu nenašli ten správný vztah? Nevadí. Pořád je to příležitost ochutnat nový podnik, speciální menu nebo si jen dát opravdu prvotřídní dezert.

Zde jsou tipy, kterým rádi zaprodáte své dietní návyky i cynické představy o tom, že svátek zamilovaných slaví jen ti, kdo se nechali pobláznit cizí tradicí.

La Rotonde

Řepa, uzený pstruh, lichořeřišnice… To je jen pár surovin, které najdete ve speciálním menu připraveném Lukášem Hlaváčkem, kterého najdete v letošním Forbes výběru 30 pod 30. Kdo chce okouzlit svůj protějšek, nechť urychleně volá o rezervaci.

Eatery

„Nejsme ta nejromantičtější restaurace, nenabízíme intimní stoly, nemáme okvětní lístky růží ani svíčky na stole… Ale pokud je dobré jídlo a pití tou správnou romantikou pro vás, tak si u nás svatého Valentýna užijete,“ nenápadně láká holešovická restaurace, která má dnešní pondělí výjimečně otevřeno. Kdo má chuť na foie gras nebo fondant?

Brambory na Pankráci

Nový podnik z rodiny Together, kde se specializují na brambory, přichystal valentýnské tříchodové menu. Předkrm, hlavní chod a dezert jsou koncipovány pro dvě osoby a brambory v nich budou hrát první housle.

Vychutnáte si tuňákový tatarák s lupínky z odrůdy Bluestar, hovězí svíčkovou Wellington se zauzenou bramborovou kaší a završíte to flambovanou Alaskou.

Wevar

Jste v karanténě, nebo se vám jenom nikam nechce. Přesto i za ztížených podmínek nemusí být Valentýn promrhanou příležitostí. Služba Wevar doveze plato s kuřetem, roastbeefem či telecím tatarákem, které sestavil šéfkuchař Jan Pípal – nebo jen cheesecake potažený čokoládovou polevou s jahodovými srdci a ozdobený jedlým zlatem z Bruxxu.

Sladká tečka či netradiční rande

Zahoďte konvence a kupte si chlebíčky v Sisters – na Valentýna mají speciál s krevetovou či či tvarohovou brusinkovo-křenovou pomazánkou. Pokračujte procházkou starou Prahou a skočte na drink do Sii, kde dnes dělají růžový koktejl Sayuri, a pak do Werichovy vily, kde vás ohromí srdíčkově laděné dezerty v IF Café.