Narodil se v Jilemnici, nicméně svůj původ nezapře, a tak v Praze lidem odkrývá krásu vysoké vietnamské, i v širším smyslu asijské, kuchyně. V roce 2014 s bratrem, který se stará o provoz, otevřeli svůj první podnik Gao Den, po němž následovala špičková otevřená kuchyně Taro, aby nakonec na gastronomickou mapu zapsali i Brumlovku, a to otevřením restaurace Dian.
Khanh Ta vždy servíruje explozi chutí, barev a vjemů a kromě toho, že si podmanil obyčejné milovníky jídla, se Dian či Taro často skloňují mezi doporučeními dalších šéfkuchařů.
„Od počátku jsme chtěli propojit tradiční vietnamskou kuchyni s fine diningovým zážitkem typickým pro evropskou gastronomii. Používat tradiční chutě a ingredience, ale dělat to trochu jinak,“ říká usměvavý chef.