LA DEGUSTATION BOHÊME
BOURGEOISE
Praha
48 let
Držitel michelinské hvězdy nesnese, když se cokoli předstírá. Jídlo podle něj musí být autentické a suroviny nesmí pocházet z větší dálky než 250 kilometrů od restaurace, kde vaří. Alespoň to je jeho filozofie, kterou uplatňuje ve vedení restaurace, která byla v Česku průkopníkem degustačních menu: La Degustation Bohême Bourgeoise.
Pokud máte trauma z klasických jídel školní jídelny, jako je například koprovka nebo rajská, Sahajdákova kouzla vás donutí svou nechuť k nim zásadně přehodnotit.
„Učil jsem se dělat pravou neapolskou pizzu i brazilskou kuchyni, ale to nejzásadnější jsou pro mě chutě mého dětství. Žádný michelinský komisař navíc netuší, jak mají chutnat. To víme jen my, lokálové,“ tvrdí.
Momentálně stojí před Oldřichem Sahajdákem další výzva, protože v rámci skupiny Ambiente otevírá svůj nový počin: restauraci Marie B., kde budou na lístku i exotičtější suroviny.
Velký rozhovor s Oldřichem Sahajdákem nejenom o novém podniku si přečtěte v aktuálním vydání magazínu Forbes Life.