skip to main content

Málo ingrediencí a žádná mouka, zato spousta chuti i bílkovin. Připravte si dvacetiminutou špenátovou omeletu

Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže, vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Že vám po špenátu nevyrostou rázem svaly jako v pohádce o Pepkovi, už se bohužel ví. Nicméně když špenát přidáte do omelety, může přispět nejen k růstu svalů, ale v první řadě si vytvoříte báječný pokrm, který můžete posnídat, poobědvat i povečeřet – ať už jste příznivci low carb nebo ne. Výhodou omelety je nejen absence sacharidů, ale také vysoký obsah bílkovin, skvělá chuť a rychlá příprava. A stačí vám jen několik málo ingrediencí.

Na 2 porce omelety potřebujete:

  • 4 vejce 
  • 30 g špenátu 
  • Špetka soli 
  • Olivový olej
Reklama

Dále:

  • 150 g žampionů
  • Olivový olej
  • 1 lžička balzamikového octa
  • Sůl
  • 10 cherry rajčátek
  • 70 g čerstvého kozího sýra
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce slunečnicových a dýňových semínek
  • Čerstvý tymián
  • Čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Nejdříve si dejte péct žampiony. Žampiony nakrájejte na silnější plátky anebo překrojte na poloviny či čtvrtiny – podle velikosti. V míse smíchejte s balzamikovým octem, lžící oleje a špetkou soli. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte grilovat do trouby při 200 °C po dobu asi 15 minut.
  2. Vejce rozmixujte se špenátem.
  3. Rozpálenou pánev potřete olejem a vlijte do ní polovinu těsta. Vařečkou odhrnujte ze stran a nechte do vzniklého prostoru stéct vaječnou směs. Případně trochu pánví zakružte. Stačí takto provést párkrát. Nechte pozvolna smažit, dokud se povrch nezatáhne, ale zůstane ještě trochu mokrý.
  4. Omeletu stáhněte na talíř a připravte stejným způsobem i druhý kus.
  5. Semínka si nasucho opečte na pánvi.
  6. Na polovinu omelety rozprostřete překrájená rajčata, část žampionů, rozdrobený sýr, trochu najemno pokrájené jarní cibulky a přehněte. Posypejte semínky, čerstvým tymiánem a opepřete čerstvě namletým pepřem.