Je zdravá, je vynikající, a navíc je tato forma kaše i praktická, neboť zapečením získá pevnou konzistenci, takže si ji tak můžete snadno sbalit do práce i na výlety. A to bez riskování, že se vám vylije do tašky. Zapečením přitom kaše neztratí svou vláčnost.

Nestárnoucí spojení malin a pistácií si sice zajisté oblíbíte, ale občas je dobré stereotyp nabourat. Proto doporučuji příště vyzkoušet také kombinaci borůvek a kešu ořechů, jahod a kokosu, jahod, rebarbory a pekanových ořechů, jahod, čokolády a mandlí a v zimní sezoně hrušku se skořicí a vlašskými ořechy.

Zapečená malinová ovesná kaše s pistáciemi

Na 4 porce potřebujete:

  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 40 g pistácií
  • Hrst máty
  • 250 ml mléka (kravské či rostlinné)
  • 2 vejce
  • 2 až 3 lžíce čekankového sirupu (popř. javorového)
  • Špetka soli
  • 120 g malin (mohou být mrazené) + na ozdobení
  • Máslo na vymazání zapékací mísy
  • Jogurt k podávání
Foto Martina Baťhová

Postup

  1. Ovesné vločky nasypejte do mísy. Pistácie přesekejte nahrubo, mátu nakrájejte najemno a smíchejte s vločkami.
  2. Ve vedlejší míse prošlehejte mléko, vejce, sirup a malou špetku soli.
  3. Tekutou směs smíchejte s vločkovou. Nakonec vmíchejte maliny.
  4. Zapékací mísu vytřete máslem. Kaši vlijte do mísy a uhlaďte vařečkou.
  5. Pečte při 200 °C 20 minut. Pokud chcete mít kaši opečenou, respektive s kůrkou, přepněte v polovině pečení režim na horkovzduch.
  6. Kaši podávejte s jogurtem a čerstvými malinami.
Foto Martina Baťhová