skip to main content

Pondělí bez masa: bezlepkový hráškový krém s wasabi a kokosovým mlékem. Zahřeje a nezabere vám víc než půl hodiny

Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikání jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže, vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Reklama

Podzimní počasí zpravidla moc energie nepřidává, proto je fajn trochu víc myslet na to, co jíme. Ať už se stravujete vegansky běžně, nebo jste s námi v Pondělí bez masa, krémová hrášková polévka je přesně typ jídla, který v tuhle dobu potěší. Hotovou ji máte do půl hodiny, obsahuje jen základní nezprocesované suroviny a díky křenu wasabi i pěkně zahřeje.

Na 3 až 4 porce potřebujete:

Reklama
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce kokosového nebo řepkového oleje
  • 2 větší brambory (350 g)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 350 g čerstvého nebo mrazeného hrášku
  • 165 ml kokosového mléka
  • Sůl
  • 1 až 2 lžičky wasabi
  • 1/2 limety nebo citronu
  • Hrst čerstvé máty (lze vynechat)

Postup

  1. Jarní cibulku nasekejte a dozlatova opečte na libovolném tuku. Přidejte oloupané a na kostky pokrájené brambory, zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až je zelenina téměř měkká.
  2. Přidejte hrášek, kokosové mléko a trochu soli, ještě zhruba 5 minut povařte a poté tyčovým mixérem rozmixujte.
  3. Dochuťte wasabi pastou (množství záleží na vaší chuti a její síle), trochou citrusové šťávy a případně sekanou mátou, která polévku příjemně osvěží.

Reklama
Reklama