Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikání jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže, vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Podzimní počasí zpravidla moc energie nepřidává, proto je fajn trochu víc myslet na to, co jíme. Ať už se stravujete vegansky běžně, nebo jste s námi v Pondělí bez masa, krémová hrášková polévka je přesně typ jídla, který v tuhle dobu potěší. Hotovou ji máte do půl hodiny, obsahuje jen základní nezprocesované suroviny a díky křenu wasabi i pěkně zahřeje.

Na 3 až 4 porce potřebujete:

  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce kokosového nebo řepkového oleje
  • 2 větší brambory (350 g)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 350 g čerstvého nebo mrazeného hrášku
  • 165 ml kokosového mléka
  • Sůl
  • 1 až 2 lžičky wasabi
  • 1/2 limety nebo citronu
  • Hrst čerstvé máty (lze vynechat)

Postup

  1. Jarní cibulku nasekejte a dozlatova opečte na libovolném tuku. Přidejte oloupané a na kostky pokrájené brambory, zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až je zelenina téměř měkká.
  2. Přidejte hrášek, kokosové mléko a trochu soli, ještě zhruba 5 minut povařte a poté tyčovým mixérem rozmixujte.
  3. Dochuťte wasabi pastou (množství záleží na vaší chuti a její síle), trochou citrusové šťávy a případně sekanou mátou, která polévku příjemně osvěží.