Občas hledáme zbytečné složitosti ve snaze užít si báječný kulinářský zážitek u sebe doma. A pak nás ve výsledku může o dokonalém požitku přesvědčit něco zcela jednoduchého. Tak jednoduchého jako pokrm z kuřecího masa z jedné pánve – elegantně vypadá a báječně chutná.

Kuřecí plátky s medovo-hořčičnou omáčkou perfektně doplní decentní množství čerstvého estragonu. V naší kuchyni není tolik používaný. Jeho „pendrekovému“ aroma někdo přichází hůř na chuť, stejně jako tomu je například u koriandru. Proto mějte v záloze raději hladkolistou petržel, která může estragon suplovat konzervativnějším strávníkům.

Kuřecí prsa s medovo-hořčičnou omáčkou

Na 2 až 3 porce potřebujete:

  • 2 kuřecí prsa
  • sůl & čerstvě mletý pepř
  • hladká mouka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 větší šalotka
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • můžete dochutit trochou citronové šťávy
  • čerstvý estragon na posypání

Postup

  1. Kuřecí prsa ve vyšší části rozkrojte, aby vám vznikly stejně silné plátky. Z každé strany osolte a opepřete. Maso obalte v hladké mouce a oklepejte, abyste jej zbavili přebytečné mouky.
  2. V pánvi rozehřejte olej. Maso opékejte po třech minutách z obou stran dozlatova. Poté přendejte na talíř.
  3. Do pánve vložte máslo. Šalotku nakrájenou najemno opékejte mírně dozlatova. Do pánve přidejte najemno pokrájený česnek, med a oba druhy hořčice. Krátce míchejte, aby se ingredience na pánvi propojily. Podlijte vývarem. Na mírnějším stupni vařte asi dvě minuty.
  4. Do pánve vraťte maso a ještě chvíli prohřívejte. Maso naservírujte na talíř a lehce posypejte najemno nakrájeným estragonem. Podávejte s pečivem, bramborovou kaší nebo gratinovanými bramborami.